Buzzadorblog

onsdag 12 oktober 2011

Semester i Side i Turkiet.

Då har vi kommit hem efter en underbar vecka i Turkiet.Vi hade perfekt väder hela veckan med strålande sol och typ +30. Gissa OM det var skönt!?


Vi bodde ännu en gång på hotell CinarGarden i Side (ca 1 timmes bussresa från flygplatsen i Antalya)och det är inte världens lyxigaste hotell men väl trevligt och för oss är det det som avgör!
Personalen skojar och pratar och gör ett jättebra jobb.
Maten är god och det finns valmöjligheter,också sånt som barnen äter.
Där finns 1stor pool en liten barnpool och sen en pool vart det går 2 vattenrutchbanor.


Där finns en liten lekpark med gungor och klätterställningar,pingisbord,biljardbord och för den som vill Internetcafe där du får surfa mot en helt överkomlig slant.
Det är Nazar som ordnar resor dit från Sverige,Norge,Danmark och Finland och därmed finns det också lekledare på plats och servicen får du finfint på svenska för den som det önskar.

På hotellet fanns också möjlighet att köpa olika massagetjänster och såklart möjlighet att gå i det Turkiska badet Hamam. Vi passade på att få oss tvättade,insmorda och masserade i Hamam och sen var vi faktiskt på massage några gånger-de har en helt annan massageteknik  där än vad de har här hemma och de är otroliga på att hitta de onda punkterna och åtgärda dem.

Under veckan som vi var där hann vi promenera runt en hel del och var bla till en turkisk bazar/marknad och jag tyckte att det var så intressant att gå runt och titta på allt,leksaker,kläder,kryddor ect.
Och visst den var ju självklart till för turister,det ser man ju redan på utbudet,det jobbiga med att shoppa i Turkiet är att man ska pruta,pruta,pruta - vilket jag har väldigt svårt med.
Men man kan göra riktiga fynd!

Vi promenerade också till Amfieteatern i Side och tittade på Apollotemplet ( Se första bilden).
Sen var det ju den obligatoriska stranden som vi besökte några gånger och så slöade vi vid poolen.
Pojkarna simmade,simmade,simmade :-) De stortrivdes verkligen och det enda de nu pratar om är "NÄSTA gång då vi åker till Turkiet ska vi vara i TVÅ veckor"...hmmm...;-D

Vi passade på att shoppa litet smått och gott som kläder åt oss alla,tingeltangel (som det f.ö finns gott om) det obligatoriska "ögat" som sägs ge tur och skydda mot olycka.
Turkiskt te - så gott! Smakar som varm saft ungefär. Turkiskt godis(som f.ö är väldigt väldigt sött,men det gör ju ios att man inte äter så mycket av det).
Olivtvålar,massagesalva,Olivhudkräm,nagellack mm.

5 kommentarer:

  1. Åh vad härligt det ser ut. Längtar till februari då vi ska till Gran Canaria.

    SvaraRadera
  2. Ni har haft en skön semester :-) Intressant med Turkiskt te .....smakar gärna på det nån gång ;-) Det där med "ögat" vad är det för något?

    SvaraRadera
  3. Emeli: Vad härligt att ha en resa att se fram emot i vinter!

    SvaraRadera
  4. Nattugglan:
    Ja,semestern gjorde gott! Litet ruggigt att komma tillbaka till det ruggväder som varit de senaste dagarna.
    Jag har bjudit på turkiskt te på jobbet och självklart finns det åt dig oxå :-)
    Ögat som skyddar mot det onda - är en så stark vidskepelse att dessa smälts ner i asfalten på många vägar för att förhindra olyckor i trafiken.(citat ur nazar tidningen)

    SvaraRadera
  5. Skulle gärna vilja se en bild hur ett sånt öga ser ut :-)














    ¨
    ä'

    SvaraRadera